• Get in contact with us!

  BT-Estate, Hungary
  E-Mail

 • Get in contact with us!

  BT-Estate, Hungary
  E-Mail

 • Get in contact with us!

  BT-Estate, Hungary
  E-Mail

 • Get in contact with us!

  BT-Estate, Hungary
  E-Mail

 • Get in contact with us!

  BT-Estate, Hungary
  E-Mail

Infrastruktúra

A Kelet – nyugati tengelyben kiépített önkormányzati út mentén a nyilvános hálózatok vezetékrendszerei el vannak helyezve, és a már letelepedett cégek kiszolgálása mellett az Ipari Park déli részében a megvalósult úthálózat alatti és melletti rendszerhez is csatlakoznak. A parknak az önkormányzati úttól északra eső területei a későbbiekben ezekről a gerincvezetékekről lesznek majd kiszolgálva.

Rendelkezésre álló infrastruktúra:

Áram 20 kVa
0,4 kVa az utcai világításra és egyéb igényre
Trafó: EON 2 x 250 kVA elérhető
2.777 kVA
630 kVA
körvezeték
szükség esetén
2 db
Gáz   900 Nm³/h 2,5 – 3,0 bar
Víz   400 m³/h  
Csatorna   400 m³/h
2 külön átemelővel
 
Esővízelvezetés vezetékhálózat
tározótó
2 db részben árok
Telekomunikáció     alépítmény
Útvilágítás önkormányzati út
belső hálózat
1.700 m
1.300 m
 

Közlekedési infrastruktúra: egyéni forgalom

Körmend két európai közlekedési folyosó (Nürnberg/Drezda – Velence/Rijeka és Moszkva –Velence/Rijeka) kereszteződésén helyezkedik el. Kelet – nyugat irányában a 8-as főúton a szentgotthárdi határátkelőn keresztül megvan a kapcsolat a nyugati gazdasági térségekhez. A Bécs – Budapest autópálya után ez Magyarország legfontosabb kelet-nyugati közlekedési kapcsolata. Az észak-déli csatorna a város keleti határát érinti, ami pillanatnyilag a parkból a 8-as főúton érhető el (kb. 5 km). Középtávon számítani lehet a várost elkerülő út kiépítésével (önálló, vagy az M8-as határig vezető szakaszával együtt), melynek nyomvonala a park északi határán húzódna. Ez a - minden irányban két sávos- gyorsforgalmi út a tervezett M8-as autópályának része lesz majd. Az M8-as a Magyar Autópálya törvényben közzétett, részekben már megépített útvonal kötné majd össze Budapestet Szentgotthárdon át az osztrák déli autópályarendszerrel (S7; A2). A tervek szerint a Berki úti kereszteződésben egy autópálya fel- és lehajtó a parkot egyenesen összeköti majd az úttal. 2019-es időtávlatban lehet az autópálya teljes megvalósításával számolni. A Körmend országhatári szakaszt és az osztrák S7-est a tervek szerint 2022/2023-ban fogják majd a forgalomnak átadni.

Közlekedési infrastruktúra: vasút

Körmend a Bécs – Szombathely – Graz vonalon fekszik és a GySEV (Győr-Sopron-Ebenfuri Vasút) az üzemeltetője. A Magyar szakasz teljes felújítás alatt áll. A Körmendi pályaudvarból egy vontatóvágány közvetlenül a Prevent cég keleti határa mentén vezet az EGIS cég területére. Szükség esetén ezt a szakaszt- felújítás után- az ipari park területére lehetne hosszabbítani. Az ehhez szükséges megállapodás az EGIS Nyrt-vel aláírásra került.

Nemzetközi csatlakozások

Határátkelők Repülőterek Kikötők
Heiligenkreuz (A) 27 km Graz (A) 110 km Triest (I) 375 km
Rédics (SLO) 51 km Wien (A) 170 km Koper (SLO) 390 km
Letenye (HR) 85 km Bratislava (SK) 175 km Rijeka (HR) 400 km
  Zagreb (HR) 175 km  

News

BT-Estate Hungary Kft.

Kossuth Lajos u. 52/A
8986 Pórszombat, Hungary

E-Mail

Plan – Invest – Expand